pinterest-ca1d9.html

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


"Η ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ" 
ΈΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΔΟΣΗ!


Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ - ΈΝΑΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΆΓΓΕΛΟΣ


 Αφού διαβάσαμε την ιστορία " Η Αγωνία ενός μικρού Αγγέλου" (μπορείτε να τη βρείτε στο διαδίκτυο), φτιάξαμε αυτό τον άγγελο - τη μητέρα με τεχνική στένσιλ και τα φτερά με τυπώματα χεριών μας. Επειδή όμως μας άρεσε πολύ αποφασίσαμε να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω μαζί της κι έτσι πήραμε το ρόλο του εκδότη! Αποφασίσαμε να πάρουμε την ιστορία και να την κάνουμε βιβλίο!

(το πατρόν για τη μητέρα με το παιδί)


.... βρήκαμε λοιπόν πίνακες ζωγραφικής με μητέρες σε διάφορες στιγμές με τα παιδιά τους (να το νανουρίζουν, να του διαβάζουν βιβλίο, να προσεύχονται κ.α.) και τις αντιστοιχίσαμε με το κείμενο... έτσι γίναμε και εικονογράφοι! 

...και ιδού το αποτέλεσμα! Με αφορμή το όμορφο αυτό παραμύθι καταφέραμε να γνωρίσουμε τα μέρη του βιβλίου καθώς και τους ανθρώπους που δουλεύουν για να πάρει την τελική του μορφή (εξώφυλλο, οπισθόφυλλο, τίτλος, συγγραφέας, εικονογράφος, εκδότης). Αποφασίσαμε να βάλουμε την μητέρα φύλακα άγγελο με το μωρό για εξώφυλλο. Το νέο μας γιγάντιο βιβλίο (έγινε σε χαρτόνι κάνσον) είναι έτοιμο να στολίσει τη βιβλιοθήκη της τάξης μας!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου